Welkom

Hallo,

Wat leuk dat je op mijn site komt kijken. Mijn naam is Sandra Doevendans en ik ben auteur van ‘Schone Lei’ en van 2015 tot en met 2022 was ik Statenlid voor de Provincie Noord-Holland en sinds juni 2022 stadsdeelbestuurder in Amsterdam Nieuw-West. Ik heb een antropologische achtergrond en heb hiervoor als strategisch adviseur, trainer, coach en consultant gewerkt in het sociaal domein gespecialiseerd in armoedebestrijding, schuldenproblematiek, inburgering, participatie, activering, radicalisering, diversiteit en inclusie. Dit jaar is mijn nieuwe editie Schone Lei uitgekomen en is nu te koop via de site en Bol.com. 

Mensen staan tegenover elkaar en de klassenstrijd is nog steeds gaande. De coronacrisis heeft laten zien dat er NU veranderingen moeten komen. Iedereen kan in de schulden en armoede raken. Er moet weer oog zijn voor de behoefte van mensen in plaats van systemen.  Mensen zijn nu te vaak een nummer en vallen er te vaak buiten.

Ik geloof in een Nederland met een plek voor iedereen. Een Nederland waarin we investeren in mensen en hun talenten en waar we beter met onze planeet omgaan. Terug naar een eerlijke verdeling van middelen. Waar mijn zoon en vroegere weekendpleegkind en alle andere kinderen hun dromen kunnen najagen, waar de leerkracht en het zorgpersoneel de juiste waardering krijgt, waar wonen weer gezien wordt als basisbehoefte en waar we inzetten op een gezond en leefbaar Nederland. Een land waarin we bouwen aan een inclusieve samenleving waar iedereen een plek verdient ongeacht hoe oud je bent, je gender, van wie je houdt of hoeveel geld je in je portemonnee hebt. Zeker nu!

6 gedachten over “Welkom

 1. ik heb een voorstel geschreven om onze idiote complexe regelgeving voor de onderkant van onze samenleving radicaal te vereenvoudigen en verbeteren. Indien ik je e-mail adres heb, kan ik het je toesturen. Interesse? Laat me je e-mail adres weten en ik zend het je toe.

 2. Dag lieve Sandra,
  Echt super lief dat ik je boek heb gekregen.
  Ik ben de laatste tijd te druk ivm thuisscholing.
  Ik ga binnenkort beginnen met lezen van je mooie boek.
  Ben heel nieuwsgierig naar je verhaal.

  Groetjes Funda

  1. Bedankt voor je lieve bericht Funda! Ik hoop dat je er wat aan hebt! Laat me vooral weten wat je ervan vindt!

   Warme groet,
   Sandra

 3. Wauw Sandra, wat een mooie missie!

  Heb zelf ook een ingewikkeld schuldtraject achter de rug, omdat ik als zzp’er de ‘failliete boedel’ van ons stukgelopen huwelijk op mijn naam had staan. Nu weer meer rust en stabiliteit, uit de schulden, tijdje gewerkt, tijdje bijstand gehad (bijstandsmoeder met ballen) en nu bezig me weer te vestigen als zzp’er. De kinderen die bij mij wonen zijn immers behoorlijk zelfstandig.

  Ik vind jouw verhaal inspirerend en opbeurend en het geeft me meer hoop om lekker verder te gaan. Dankjewel daarvoor! Hopelijk kun je voor veel meer mensen een verschil maken doordat je laat zien dat je verder bent gegaan.

  Hartelijke groet,
  Mark Flapper, Amstelveen

  1. Beste Mark,

   Bedankt voor je lieve bericht! Goed te lezen dat het je helpt. Dat is precies de bedoeling en ik ben blij dat het werkt! Fijn en knap dat het je gelukt is en bedankt voor je openheid! Heel veel succes!

   Warme groet,

   Sandra

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Blijf op de hoogte
We respecteren je privacy.