Wie is Sandra?

Mijn naam is Sandra Doevendans. Ik heb een puberzoon Luca en een weekendpleegkindje Matthew. Daarnaast hebben wij 2 loslopende konijnen Liesje en Leo, Bo onze Portugese zwerfhond en 2 katten de broers Chewie en Tony

Als 1 maand oude baby kwam ik naar Nederland door adoptie. Opgegroeid in de jaren ’80 in Amstelveen. Daar leerde ik al snel hoe het was om als anders gezien te worden. Een turbulente jeugd maakte mij een zelfstandig persoon, maar mede daardoor met veel verantwoordelijkheidsgevoel naar anderen toe. In alles wat ik doe wil ik dat anderen niet hoeven voelen of meemaken wat ik heb meegemaakt. Mijn met kennis en ervaring de wereld een beetje mooier maken.

Op mijn 21e kocht ik een cafe en deze heb ik in de crisis met verlies verkocht. Daar stond ik zwanger, zonder diploma’s en met een enorme schuld. Ik koos ervoor om weer naar school te gaan en daarnaast keihard te werken om al mijn schulden af te betalen. Als alleenstaande moeder studeerde ik voor antropoloog. Na mijn afstuderen en hard werken heb ik na meer dan 12 jaar alle schulden afgelost.

Ik ben werkzaam als strategisch adviseur binnen het sociaal domein. Ook ontwikkel en geef ik trainingen. Zie hier. Daarnaast heb ik een boek geschreven over schulden om het taboe te doorbreken. Check voor meer info hier.

Sinds 2015 ben ik Statenlid in Noord-Holland. Als politica ben ik toegankelijk en ga ik voor sociale resultaten. Na 4 jaar het dossier energietransitie te hebben gehad maak ik mij nu hard voor mobiliteit en bereikbaarheid. Binnen de provincie ben ik ook voorzitter van de Werkgeverscommissie, commissie Economie, Financiën en Bestuur en de werkgroep Jeugdparticipatie.

Mijn mantra is niet opgeven en doorgaan. Ik geloof vooral dat er altijd een oplossing is, wellicht niet degene die je van tevoren had bedacht. Het leven gaat immers zoals het gaat. Blijf dromen en geloof in jezelf! En bovenal vooral sta voor elkaar klaar en help een ander waar je kan. Alleen samen staan we sterker!

Blijf op de hoogte
We respecteren je privacy.