Het boek Schone Lei biedt inspiratie voor mensen die geldstress hebben én biedt lering voor hulpverlening en beleidsmakers. Er zijn in Nederland veel mensen met (problematische) schulden. Het duurt gemiddeld 5 jaar tot mensen hulp zoeken. In die tijd worden de schulden alleen groter. Voorafgaand aan dit boek heeft de auteur kwalitatief onderzoek gedaan naar mensen met schulden. Diepte interviews met ervaringsdeskundigen en professionals hebben inzicht gegeven naar de mogelijke oorzaken en oplossingen van dit complexe probleem.
Powertalk en inspiratie
Deze inspiratieve interactieve lezing is zowel voor beleidsmakers als de doelgroep zelf. Voor de doelgroep is het gericht op mindset verandering en hoop en voor de beleidsmakers is de lezing gericht op handelingsperspectief en biedt het inzicht op hoe het systeem werkt en hoe het anders kan.
Beleid verbeteren
Deze interactieve module biedt handvaten en inzichten over de mogelijkheden om schuldhulpverlening beter aan te laten sluiten op de doelgroep. Welke mechanismen spelen een factor? Welke rol speelt diversiteit, het oerbrein, binair denken, conditionering en achtergrond binnen de oorzaken en de hulpverlening? De vraag achter de vraag (h)erkennen. Het biedt handelingsperspectief om concrete stappen te kunnen zetten in beleid om mensen te helpen.
Mindset change
Willen we zaken veranderen dan is gedragsverandering enerzijds het moeilijkst, maar ook de sleutel. Door in te zetten op het inzichtelijk maken van het eigen handelen en daarnaast tools bieden om de regie van je eigen leven te pakken maken we mensen meer zelfredzaam. Deze interactieve module geeft mensen de mogelijkheid om krachtiger uit de schulden te komen. Het pakt de mindset aan zodat mensen hun eigen potentieel kunnen bereiken. Oerbrein, binair denken en mindchangen door middel van reflectie en motiverende gespreksvoering. Vooral door te kijken naar wat wel kan kunnen mensen groeien.
Vraag naar de mogelijkheden. Maatwerk is het uitgangspunt. boekschonelei@gmail.com